0479 33 16 18
info@kamieleke.be
Bekijk onze producten en lees meer over streekproducten

Over ons

Over ons

Wat is Kamieleke?

Kamieleke wil een verhaal schrijven van streekproducten, plaatselijk gemaakte voeding, later ook niet voeding.  Ik wil met Kamieleke een verhaal vertellen, een rode draad weven doorheen de geschiedenis: Wat aten we vroeger?  Hoe eten we vandaag?  Hoe zullen we in de toekomst eten, plaatselijk geproduceerd en ter plaatse verbruikt.  Voedsel als noodzaak, gezond geproduceerd, bron van gezelligheid, samenhorigheid.  Als kenner van de streek, ik ben er geboren en getogen en als oprichter van de boerenmarkt ken ik de markt van de streekproducten en de landbouw zeer goed.  Kamieleke betekent ook aandacht voor de aantrekkelijkheid van Beveren en het Waasland, zijn verhalen (vb Reinaert De Vos), tradities (vb land- en tuinbouwstreek) en toekomstgerichtheid en poort op de wereld (vb de Waaslandhaven, Doel).

Vooreerst de webshop: We hebben ervaring opgebouwd met de verkoop van plaatselijke, gezonde producten.  De producten worden los verkocht of aangeboden in geschenkmanden.  Er zijn standaardmanden maar de mandjes kunnen ook zelf worden samengesteld.  Onze aandacht gaat naar de productie van de waren (duurzaam, biologisch, met natuurlijke ingrediënten). We streven zo veel mogelijk naar samenwerking met collega’s.  Indien we een product niet hebben, willen we een wegwijzer zijn naar het aanbod in het Waasland, rekening houdend met onze waarden (link naar de tekst Kamieleke’s waarden)  Bij leveringen en bestellingen wordt rekening gehouden met gebruiken en productie van de leverancier, zijn aanbod, leveringstermijnen enz.  We houden zo veel mogelijk rekening met de wensen van de klant, indien de producent hieraan kan beantwoorden.

Verder wil Kamieleke een platform bieden aan mensen die graag willen bakken, confituren, advokaat, choco, … maken.  Een spreekbuis zijn van kleine producenten met passie en talent.  Samen bouwen we aan een verantwoordelijke verkoop en breiden we het aanbod van plaatselijke voeding in het Waasland uit.

Samen met makers die over het materiaal beschikken streven we er naar nieuwe producten op de markt te brengen, voedingsproducten maar ook producten en initiatieven op cultureel vlak (vb postkaarten, organisatie van een streekmarkt, keramiek).  Hierbij willen we een project vermelden waaraan we Kamieleke koppelen: Het herschrijven van het verhaal van de Vos Reynaert in het land van Waas.  Wie hiervoor interesse heeft kan hier zijn emailadres achterlaten

Bestellen en aan huis leveren

Het kan zijn dat een product niet meer ter beschikking is of op een later tijdstip.  Houd daarmee rekening bij bestellingen.

Een exact uur van levering is in de huidige verkeerschaos ook niet echt mogelijk.  We doen ons best om op een afgesproken tijdstip aanwezig te zijn maar neem het ons niet kwalijk dat dit niet altijd zo zal zijn.

Bij vervoer via koerier, voor langere afstanden, zijn we afhankelijk van het tijdslot dat zij afspreken.

Er wordt voorzien in gratis levering bij aankoop van minstens 30 euro binnen Beveren.  Voor leveringen buiten Beveren wordt 50ct per kilometer gerekend.

Bestellingen kunnen tot 2 dagen voor een levering worden geplaatst.  In onderlinge afspraak en volgens de mogelijkheden kunnen hier uitzonderingen worden gemaakt.

Duurzaamheid

Waar Kamieleke zich ook door wil onderscheiden is het verhaal van duurzaamheid.  We willen de voeding terug naar de mens brengen en rekening houden met lokaal produceren en lokaal consumeren van onze plaatselijke voedingsproducten.  Natuurlijk en toekomstgericht.

Zo willen we het transport verminderen door gebruik te maken van een gemeenschappelijke aanbieder, een koerier, BPost, etc.. maar ook door het instellen van afhaalpunten.  Daar kunnen de producten of mandjes worden afgehaald als we leveren buiten Beveren.

Kamieleke wil producten van hier aanbieden, een eerlijke prijs bieden aan de producent en aandringen op biologische teelten, minder afval en overschotten.  We zorgen voor geschenkmanden, als cadeau, en voor losse verkoop.

Ook wat betreft de verpakking en de mandjes wordt in samenspraak met derden gezocht naar een zo duurzaam mogelijke oplossing.  Wij hebben vragen bij de plastiek verpakkingen en de gebruikte kunststof.  Laat uw email achter.  We houden je op de hoogte.